Az első lépések

Nem tudom megmagyarázni, hogy honnan jött az ötlet, de egyik reggel valahogy belémnyilallt, hogy ki szeretném próbálni a pirográf technikát. Még aznap elkezdtem bújni a weboldalkat, hogy hol lehetne ilyen kis készüléket beszerezni. Néztem magyar és külföldi oldalakat is....hát az árát illetően volt szórás....Végül úgy döntöttem, hogy egy kis egyszerű alap piro pákát veszek meg. Volt hozzá több hegy és néhány beégető pecsét is. Úgy voltam vele, hogy  előbb kipróbálom magam és majd ha nagyon profin megy utána veszek profi gépet.

 

Piro páka, pirogravírozó, pirográf, besütő páka készlet, 30 W, max 580 °C, TOOLCRAFT MD-30WBPP

 

Következő lépés az volt, hogy fát kellett szereznem. Bevásároltam néhány fakanalat meg vettem kerítés lécet is, találtam itthon spatulákat és egy pici vágódeszkába is beruháztam. Alig vártam, hogy kipróbálhassam. 

Nagyon-nagyon furcsa volt és kicsit sem egyszerű. Valahogy azt gondoltam, hogy ez milyen pofon egyszerű lesz, de nagyon sok dologra oda kell figyelni munka közben. A fa erezete mindig okoz egy kis meglepetést. Két ugyanolyannak kinéző fakanál tuti, hogy munka közben nem lesz ugyanolyan.  

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én